Сарадња са ФТН у Чачку за наше будуће студенте

Изразивши захвалност у име ФТН, декан Милошевић је рекла да је велики број ученика Техничке школе из Горњег Милановца студираи и студира на ФТН, а неки од њих данас су професори на факултету, међу којима је и др Бранко Копривица који је такође присуствовао свечаности.

Очекујемо да сарадња буде још успешнија, а у циљу још квалитетнијег образовања што је основна мисија и школе и Факултета, део практичне наставе за ђаке Техничке школе у Горњем Милановцу биће у наредном периоду реализован у лабораторијама ФТН. – изјавила је декан Данијела Милошевић.

Свечаност у Горњем Милановцу била је прилика да у оквиру сада већ традиционалне акције ФТН-а која се огледа у донирању уређаја за школске кабинете, декан Милошевић и продекан за наставу др Милан Плазинић, ванр. проф. уручили су уређај за демонстрацију закона о одржању енергије.

Техничка школа образује ученике у више подручја рада: машинство и обрада метала, електротехника, хемија, графичарство и неметалии школа се налази у систему дуалног образовања. Планом уписа за школску 2019/20. годину предвиђено је формирање четири одељења и то: техничар мехатронике, електротехничар рачунара, техничар штампе, а на трогодишњем образовању аутомеханичар и бравар.

,,Живимо у времену убрзаног технолошког развоја у коме су потребна занимања техничке струке“, закључио је директор школе Бојан Вељовић.